برقگیر ساختمان چیست؟

برقگیر ساختمان چیست؟

برای اینکه به طور دقیق بدانیم برقگیر ساختمان چیست؟ باید در نظر داشته باشیم؛ برقگیرهای ساختمان شامل هر چیزی که جنس رسانایی داشته باشد می شود.

منظور از آن میله های فلزی یا سیم هایی بوده که جنس آنها از هادی رسانا می باشد است که در مجموع سیستمی به نام برقگیر ساختمان را تشکیل می دهند.

آنها قادر به کنترل جریان های بسیار زیادی که ناشی از رعد و برق تولید می شود هستند و به گونه ای این جریان ها را مهار کرده و به زمین منتقل می کند. در نتیجه از صدمه دیدن تجهیزات الکتریکی ساختمان ها در برابر رعد و برق جلوگیری می شود.

نحوه نصب و کار کردن با برق گیرها نیاز به آموزش های خاصی دارد. اگر نیاز می بینید به طور تخصصی کار کردن با آنها را یادبگیرد  به صفحه آموزش برقگیر ساختمانما مراجعه نمایید.

صاعقه گیر ساختمان

در اصل صاعقه گیر ساختمان مسیری برای انتقال جریان رعد و برق بوده که مقاومت بسیار پائینی دارد به عبارتی دیگر صاعقه گیر به هیچ عنوان جریان حاصل از رعد و برق را به خود جذب نکرده و فقط مسیری برای تخلیه آن و انتقال به زمین می باشد.

البته از صاعقه گیرها در ساختمان های بسیار مرتفع (آسمان خراش ها) استفاده می شود. چرا که جریان رعد و برق مانند هر جریان الکتریکی دیگری کوتاه ترین مسیر ممکنه را برای برخورد و عبور به زمین را انتخاب می کند.

به همین دلیل صاعقه گیر ساختمان در ارتفاع زیاد نصب می شود. که هم از ساختمان مورد نظر و هم از دیگر ساختمان های با ارتفاع کمتر در برابر آسیب های ناشی از رعد و برق جلوگیری کند.

برقگیر ساختمان دارای انواع مختلفی هستند. که ما برای شما مقاله ای کامل از معرفی و بررسی هر کدام از آن ها در نظر گرفته ایم. که می توانید در صفحه انواع برقگیر ساختمان مطالعه بفرمایید.

نکات مهم در مورد برقگیر

نکته ای که وجود دارد این است که صاعقه گیر ساختمان از رعد و برق جلوگیری نمی کند. و فقط در برابر آن از ساختمان محافظت می کند. البته گاه ممکن است که در ساختمان های مرتفع هیچ نوع میله صاعقه گیری وجود نداشته باشد.

اما این به معنی نداشتن ایمنی در برابر رعد و برق نیست. بلکه با طراحی سیستم امنیتی خلاقانه ای برای ساختمان باعث محافظت کامل شده و همچنین ایمنی یکسانی با سیستم صاعقه گیر معمولی خواهند داشت.

داشتن تحمل و مقاومت لازم در برابر برخورد صاعقه به میله یا سیم های معمولا از جنس مفتول یک پارامتر بسیار مهم می باشد. چرا که اگر تحمل عبور جریان بسیار زیادی که ناشی از صاعقه می باشد را نداشته باشند.

سبب آسیب زیاد و حتی آتش سوزی خواهد شد. بنابراین سیستم صاعقه گیر باید از تحمل بسیار بالا و همچنین خاصیت رسانایی زیاد برخوردار باشد. و جریان برق را بدونه هیچ نوع خسارتی بر ساختمان ها به طور ایمن به زمین برساند.

اجزای تشکیل دهنده برقگیر ساختمان

یک سیستم صاعقه گیر باید طوری طراحی شود. که در هر حالتی از برخورد صاعقه از به ساختمان حفاظت کند. این سیستم از چند قسمت مختلف تشکیل شده که هر کدام وظیفه مخصوص به خود را دارند.

سیستم صاعقه گیر شامل یک میله فلزی نوک تیز، سیم های انتقال و سیم های موجود در زمین که درواقع در زمین دفن شده اند. وظیفه میله فلزی مهار کردن الکتریسیته ناشی از صاعقه می باشد. که آن را به سمت سیم های انتقال هدایت می کند.

وظیفه سیم های انتقال فرستادن جریان الکترکی به سمت زمین و سیم های دفن شده در آن می باشد. و در آخر وظیفه سیم های دفن شده تخلیه جریان یا انرژی به وجود آمده از صاعقه در زمین می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید