برقکار ساختمان

برقکار ساختمان

امروزه در تمامی ساختمان های نو ساز حرفه برقکار ساختمان یا برق کشی ساختمان به صورت هوشمند مطرح می باشد. تجهیزات برق ساختمان مانند انواع سنسور های برق ساختمان، کلید های لمسی، روشنایی هوشمند و بسیاری از تجهیزات دیگر نقش مهمی را در هوشمند سازی یک ساختمان ایفا می کنند.

همچنین در برق کشی ساختمان از دستگاه هایی به نام logo یا مینی plc در بسیاری از پروژه های هوشمند سازی ساختمان استفاده می شود. جهت مطالعه در مورد plc و logo به صفحه آموزش plc اتوماسیون مراجعه کرده و مطالب را دنبال کنید.

به همین دلیل خیلی از افراد نیاز دارند مهارت های لازم یک برکار را یاد بگیرند. قابل ذکر است که اولین موردی که یک برقکار باید در نظر داشته باشد رعایت ایمنی و بهداشت کتار در محیط می باشد. در صورت عدم احتیاط و  بروز حوادث ناشی از برق؛ ممکن است خسارات جبران ناپذیری به همراه داشته باشد.

تجهیزات- برق -صنعتی برق آرک0

آموزش برق ساختمان

در این مقاله میخواهیم شرح وظایف یک برقکار ساختمان را نام ببریم، استاندارد ها و قوانین برقکشی ساختمان را بررسی کنیم ، انواع تجهیزات بکار رفته در برق ساختمان را معرفی کنیم و طریقه لوله کشی، سیم کشی و کابل کشی برق ساختمان را خدمت شما عزیزان توضیح دهیم.

مواردی که باید یک برقکار ساختمان در نظر بگیرد

اگر بعضی از رادیو های قدیمی را مشاهده کرده باشید. یک کلید دو حالته روی بدنه آن تعبیه شده است که به دو حالت 110ولت و 220 ولت قابل تغییر است. حال ما بخواهیم این کلید را در ایران با شبکه 220 ولت روی حالت 110 ولت قرار دهیم تصور کنید چه اتفاقی رخ میدهد؟

همانطور که گفتیم میدانیم که برق کشی ساختمان بسیار کار خطرناکی است و در اثر بروز حادثه خسارات سنگین و جبران نا پزیری ممکن است به همراه داشته باشد. پس بایستی مواردی را که در ادامه ذکر می کنیم را در نظر بگیرد:

ایمنی و بهداشت  برقکار ساختمان

به همین دلیل رعایت اصول ایمنی و بهداشت برق کار ساختمان در محیط  و همچنین صنعتی امری ضروری است. باید حتی برق کارانحرفه ای که سال ها مشغول برقکاری بوده اند و تجربه بالایی دارند قوانین ایمنی را رعایت کنند.

قوانین و استاندارد برقکار ساختمان

تمامی اصول و استاندارد برق ساختمان ، فاصله نصب تجهیزات کلید پریز از سقف ، از کف ، از ستون  و درب های ساختمان ، تقسیم کردن منابع ولتاژ در مصارف خانگی، انتخاب صحیح تجهیزات حفاظتی برق ساختمان و بسیاری از استاندارد های برق ساختمان ، طبق قوانین و مقررات ملی ساختمان ثبت شده میباشند. رعایت تمامی نکات در برق کشی ساختمان الزامی است.

 استاندارد لوله کشی و کابل کشی برقکار ساختمان

در زمینهآموزش برق ساختمان باید بدانیم که کلیه ﺳﻴﻢ کشی  داﺧلی ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن ها اﻋﻢ از روﻛﺎر و ﺗﻮﻛﺎر ﺑﺎﻳﺪ در داﺧﻞ ﻟﻮﻟﻪ ﻫﺎی مخصوص آن مکان قرار گیرد. ﺑﺮای اﻧﺸﻌﺎﺑﺎت، ﺧم ها، زاﻧﻮﻫﺎ، ﺳﻪ راهه و ﭼﻬﺎر راﻫﻪ ﻫﺎ ﺑﺎﻳﺪ از وسایل اﺳﺘﺎﻧﺪارد و ﻣﺨﺼﻮص ﻫﺮ ﻟﻮﻟﻪ اﺳﺘﻔﺎده ﺷﻮد.

 تجهیزات برقکار ساختمان

تجهیزات روشنایی، انواع کلید پریز ها، سنسور ها،سیم و کابل و بسیاری از تجهیزات دیگر را به طور کامل در مقاله آموزش برق ساختمان معرفی کرده ایم.

دیدگاهتان را بنویسید